De Lek Beton en Van Dijk Beton: een solide familiebedrijf klaar voor de toekomst!

Betonmortelcentrale De Lek Beton en betonproducten fabriek Van Dijk Beton in Groot-Ammers worden overgedragen aan de volgende generatie. De kinderen van de medeoprichter Jan van Dam dragen de aandelen over aan de derde generatie die al sinds hun kindertijd betrokken zijn bij het bedrijf. Met deze overdracht wordt de continuïteit van het familiebedrijf gewaarborgd.

Familiebedrijf
De Lek Beton, opgericht in 1965 door Jan van Dam en Louw Buijs, is een zelfstandig familiebedrijf in de betonmortelindustrie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van een verscheidenheid aan mortels en species, geproduceerd in de moderne centrale. De Lek Beton beschikt daarnaast over een goed uitgerust wagenpark. De grijs met oranje betonmixers/ beton(mixer)pompen brengen de producten naar iedere gewenste stortlocatie in de regio.

In 2017 is Van Dijk Beton aan het familiebedrijf toegevoegd. De combinatie van een betonmortelcentrale en een betonproducten fabriek stelt het familiebedrijf in staat prefab betonproducten te produceren voor diverse markten. Zowel kleine seriematige producten als grotere prefab elementen op maat tot 40 ton.

Duurzame toekomst
Niet alleen het overdragen van de aandelen draagt bij aan een stabiele toekomst van het familiebedrijf. Zowel bij De Lek Beton als Van Dijk Beton staat verduurzaming hoog op de agenda. Zo wordt er gezamenlijk gewerkt aan innovaties met alternatieven voor cement. Daarnaast zijn er een groot aantal zonnepanelen geïnstalleerd waardoor een groot deel van het energiegebruik van de productieprocessen zelf wordt opgewekt.

Beton(mortel) is al eeuwen een belangrijk bouwmateriaal en blijft dat ook zeker in de toekomst. Naast praktische eigenschappen en gemakkelijke verwerkbaarheid kenmerkt het zich door een lange levensduur. Het innovatief gebruiken van beton, zeker in combinatie met andere duurzame bouwmaterialen, draagt bij aan de duurzaamheidsambities in de bouw.

"Een belangrijke waarde voor ons is continuïteit op de lange termijn”, aldus Govert van Dam (tweede generatie). Paul van Dam (derde generatie) vult aan: “ons motto blijft ’zeggen wat je doet en doen wat je zegt’. De familie is dankbaar voor alle medewerkers en trouwe relaties die in de afgelopen generaties hebben bijgedragen aan het succes van dit familiebedrijf.”

Alle nieuwsberichten

Vacature betonpompmachinist

Lees meer

Samen bouwen aan een maatschappelijk verantwoorde toekomst!

Lees meer

Brug naar een duurzame toekomst

Lees meer

Techniekroute 2023

Lees meer

Opnieuw CSC goud voor De Lek Beton

Lees meer

Kerstdonatie 2022

Lees meer

Welkom wagen 63!

Lees meer

Welkom wagen 64!

Lees meer

Kunstwerk voor afscheid Arie Pols als directeur De Lek Beton

Lees meer

Kerstdonatie 2021

Lees meer

Goede Kerstdagen en een Voorspoedig Nieuwjaar

Lees meer

BetonBallon techniek

Lees meer

Een mooi gebaar!

Lees meer

Nieuwe aanwinst voor De Lek Beton: een 15 m3 trailermixer

Lees meer

Victory for All

Lees meer

Bedrijfsportret in "Langs de Lek"

Lees meer

Arie Pols draagt het stokje over bij De Lek Beton

Lees meer

De Lek Beton: al 55 jaar een goed gefundeerde en vertrouwde partner in de bouw

Lees meer

CSC-goud voor De Lek Beton

Lees meer

Nieuwe aanwinst voor De Lek Beton: Hyundai HL940

Lees meer

Eindejaar donatie

Lees meer

Welkom wagen 58!

Lees meer

Nieuwe aanwinst III!

Lees meer

Nieuwe aanwinst II!

Lees meer

De Lek Beton investeert in hypermoderne betondrukbank

Lees meer

Nieuwe aanwinst!

Lees meer

De Lek Beton online een nieuw gezicht

Lees meer
De Lek Beton Advies nodig?